Sponsori

sâmbătă, 19 martie 2011

O viaţă în slujba semenilor

Altă lansare de carte este programată să aibă loc în curând, aceea a
volumului „O viaţă în slujba semenilor - doctorul Epifanie Cozărescu” .

Se vede că Asociaţia Pentru Antropologie Urbană, filiala din Roman a fost harnică în această iarnă..Este rezultatul excelentei colaborări a Asociaţiei Pentru Antropologie Urbană cu Societatea de Istorie a Medicinei şi Farmaciei din Roman, dar şi cu „doamna Muşatinia” (cum îmi place să spun, fiind vorba, evident, de doamna Emilia Ţuţuianu Dospinescu de la editura Muşatinia).






Prefaţa volumului este realizată de conf. univ. dr. Octavian Buda de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” şi Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici” din Bucureşti.


În sumar se regăsesc articolele semnate de prof. Laurenţiu Dan Leoreanu (un gest deosebit de frumos din partea primarului municipiului Roman aducând un omagiu dr. Cozărescu – cetăţean de onoare al Romanului), dr. Ioan Chereji (preşedinte al Societăţii de Istorie a Medicinei şi Farmaciei din Roman), dr. Octav Clocotici (colaborator de o viaţă al dr. Cozărescu, cu care forma un tandem infailibil), prof. Ghe. A. M. Ciobanu, farmacist Magdalena Avădanii, dr. Silvia Măndăşescu, dr. Eugenia Firăstrău, dr. Virgil Trofin, prof. Mihai Andone, prof. Cecilia Pal, prof. Ana Nedea, Pr. Dr. Aurel Florin Ţuscanu, Protopop de Roman, ing. Mihai Horga, muzeograf Emil Nicolae, muzeograf Relu Butnariu şi subsemnata).


Au fost adunate într-un volum despre doctorul Epifanie Cozărescu amintirile celor care l-au cunoscut şi apreciat, i-au fost colaboratori sinceri, în breaslă ori în preocupările sale cultural – ştiinţifice. Este un început necesar, pe care trecerea timpului îl va completa, cu siguranţă, spre aşezarea dr. Epifanie Cozărescu în locul binemeritat în galeria oamenilor care au marcat o comunitate în istoria timpurilor recente. Dr. Cozărescu şi-a încheiat parcursul existenţei fizice printre noi, însă opera sa este departe de a se fi încheiat.