Sponsori

vineri, 22 aprilie 2011

Mirosuri provinciale 2

Aşa cum am semnalat problema ivită în privinţa volumului de studii editat la Papirus Media în urma Conferinţei Naţionale de Antropologie Urbană, prima ediţie din anul 2009, pus pe blogul editurii, în lista cu ofertele de vânzare, revin acum cu o precizare. Reprezentanţii editurii respective au fost informaţi, direct, apoi public de situaţia în care se aflau şi după câteva zile, chiar dacă nu au eliminat cartea din listă, au adăugat o notă explicativă.
Iată: “32. Conferinţa Naţională de Antropologie Urbană, Ediţia I, Roman, 23-25 septembrie 2009, [interior alb-negru, format A4, hârtie de 80 g, coperta policromie 250 g,], Bucureşti, 2010 - stoc epuizat.
Notă: Volumul a fost distribuit gratuit celor implicaţi în proiectul "Oraşul nostru", realizat de Societatea Culturală "Clepsidra" cu sprijinul AFCN. Acesta NU a fost comercializat, fapt specificat şi prin menţiunea "Volum nesupus comercializării" de pe pagina de gardă. De accesul la volum au beneficiat şi participanţii la lansarea festivă a acestuia.”

Comentând cele întâmplate, e clar că era necesară măcar această precizare pentru că nu apărea nicăieri în listă informaţia că volumul nu este pus în vânzare (pagina de gardă nu apărea pe nicăieri scanată, aşa că eventualii doritori nu erau nicicum informaţi decât că este stoc epuizat, nu şi asupra faptului că volumul nu poate fi comercializat şi nici reeditat).
Dacă se mizează pe “mulţi văd, puţini cunosc” este o atitudine neelegantă. Locul acestui volum nu era în lista cărţilor puse în vânzare, ci în lista cu realizările editoriale din ultimii ani. Asta era cu totul altceva.
Nu le facem proces de intenţie. Oricine poate greşi. Consider că este mulţumitoare reacţia responsabililor editurii, fie şi în ceasul al 12-lea. Deşi ar fi fost mult mai bine dacă nu se ajungea în această situaţie neplăcută. Puţină atenţie şi ceva mai mult profesionalism nu strică nici în provincie.

Mulţumim pentru înţelegere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu